Klätterverket

I mellandagarna när vi var lediga så begav sig jag och några vänner till Stockholm för att prova Klätterverket. Deras hemsida lovar mycket

Hos oss finner du 1000²m klättring på 14 meter höga väggar. Vi har 32 topprep, 15 ledbara linjer och mycket bouldering.

Efter en del letande med bilen på grund av kanske inte den bästa vägbeskrivningen och en borttappad ledbil så hittade vi till slut fram. Det första intrycket var att det var stort, vilket också bekräftades när vi hade fått på oss klätterskorna och tittade runt i lokalen.

Lite uppvärmningsklättring på de lättare lederna senare så var vi redo att ge oss på de intressantare lederna på de roliga strukturväggarna. Mycket bättre och mer användbar struktur än vad Stallet i Uppsala har, vilket också visades av att det fanns leder som bara använde struktur, dock var dessa på 7b+ om jag minns rätt.

Också väggarna med överhäng var kul att klättra och åtminstone för mig märktes det i armarna att dom var 2 meter högre än vad det är på stallet. Men det är bra, lite jobbigt ska det vara!

Några timmar senare var vår energi slut och vi begav oss nöjda av tillbaka till Uppsala. Jag är säker på att vi kommer att återvända och svänger man bara av på rätt ställe så tar det inte mer än drygt 50 minuter att köra dit vilket inte alls är så farligt.