Dalkarskärret (17/4)

Det var med stor förväntan som jag hade sett fram emot att klättra utomhus för första gången. Att få klättra på riktigt som vissa säger. Inomhussäsongen är ett dåligt substitut för de klättrare som föredrar problemen utomhus i naturen, medans andra känner sig mer hemma i en inomhushall.

Att vara utomhus i naturen skrämmer inte en gammal orienterare som mig, så jag packade glatt ner klättergrejorna denna soliga måndagsmorgon. Efter en del topprepsriggande av de mer erfarna klättrarna så blev det min tur att prova på att ta mig upp för klippan. Jag la ribban lågt och började med att värma upp på Talangjakten (4) vilket inte visade sig vara så svårt, dock var det ovant att behöva leta grepp. När man klättrar inomhus så är det ofta genomtänkt vart man bör sätta händerna och fötterna för att ta sig upp för en led. Detta kan dock ibland vara svårt att lista ut. Utomhus däremot finns det ofta ganska många grepp men små vassa sådana. Verkligen en annorlunda upplevelse.

Efter en del klättrande runt Talangjakten så provade jag på Fissure Grund (5) och På tå häv (6) utan någon vidare framgång. På den första fastnade jag en bit upp i sprickan medans jag inte ens klarade av insteget på den sistnämnda. Jag skyller på skorna!

Fikapausen gav mig en chans att vila lite och samla krafter som jag sedan använde när jag till slut tog mig upp för Fissure Grund.

Solen hade varit framme och värmt hela dagen fast det ibland blåste lite kallt, så när molnen drog in och det började stänka lite så packade vi snabbt ihop och gav upp för dagen.

Allt som allt så var jag väldigt nöjd med min första utomhusklättring!