Mitt första fall utomhus

Igår eftermiddag var vi vid Predikstolen i Uppsala och klättrade. Jag gav mig på att leda upp en variant av 13. 6b Tunna sprickan som kanske blivit möjlig nu när dom har bultat om. Jag är inte säker, men i alla fall, det sitter bultar så att man kan klättra rakt upp i sprickan markerad som 13 i bilden men sedan fortsätta vänster över kammen och upp via sva till ankaret. En ganska kul variant att klättra tyckte jag.

Men på första försöket så misslyckades jag med en förflyttning när jag var på väg mot fjärde bulten och befann mig en bra bit över tredje bulten. Så jag fick ett fint fall på 3 – 3,5 meter till i stort sett marknivå. Lite läskigt! Men jag hade tur och gled mest ner för klippan och tappade därmed ganska mycket fart och klarade mig med ett blåmärke.

Efter lite vila så gjorde jag ett nytt försök och genom att klättra lite smartare så klarade jag den passagen och resten av leden.

Lite senare gav vi oss på Stöldförsök 7a med topprep, som ska vara den roligaste leden på klippan, och den lättare delen upp till tvärsprickan gick med lite möda att klara av. Dock förstod jag inte hur jag skulle komma vidare när jag stod med fötterna i tvärsprickan precis i underkant av takspetsen. Men 7a är lite över min nivå så konsigt vorde ju annat.

Predikstolen var en schysst klippa väldigt nära Uppsala, men var beredd på en otrolig mängd mygg och ta med vantar för att värma fingrarna innan du ger dig på den kalla klippan. Sen var det skönt att jag överlevde mitt första fall utan några större skador och bra att få det gjort!