Stockholmsföraren

Jag läste någonstans på forumet på utsidan att någon sa att klättrarna runt Stockholm kan delas in i två delar. De som har ett exemplar av den gamla Stockholmsföraren som inte trycks länge, och de som inte har ett exemplar.

Jag förstår inte varför det behöver vara så här? Vi lever ju i dataåldern! Var ni hört talas om PDF?

Känns lite som att ingen gör något åt detta på grund av någon slags elitism. Är man tillräckligt duktig och känner rätt personer så kan man antingen låna en förare eller få de delar man behöver kopierade. Så de klarar sig, men det verkar finnas en ovilja till att sprida föraren till den stora massan och därmed göra bergen tillgängliga för de som inte råkar ha rätt kontakter. Jag förstår inte detta tänkande utan jag tycker det borde finnas plats för alla vid klipporna.

Om det är så att de som har jobbat med föraren vill få betalt för mödan kan det lösas på ett flertal sätt. En enkel lösning skulle vara att göra ett banknummer tillgängligt dit man kan föra över en liten summa pengar om man är nöjd med föraren. Jag personligen har inga problem med att betala för något som jag har haft nytta av.

Norrland genom borrbult.nu tycker jag har gjort detta utomordentligt bra.