Råkade leda en 6:a på kil

I söndags så var vi vid Dalkarskärret strax utanför Uppsala för lite soft klättring. Eftersom vi hade varit på kräftskiva kvällen innan så kände ingen av oss direkt i toppform…

Jag började med att leda den diagonala Balansnisse (4) som uppvärmning, och det gick utan problem. Mina nya Boreal Crux skor satt som limmade på fötterna och gav mig suveränt grepp. Efter det ledde Camilla upp Talangjakten (4), utan några större problem. Sen var det min tur igen, givetvis hade vi ingen förare med oss och det vi kom ihåg av den visade sig givetvis vara fel 😉 Jag tittade på leden till höger om Bullen (7-) och tyckte inte att det såg så jätte svårt ut, så jag bestämde mig för att göra ett försök på den.

<

p>Det var lite små klurigt i början och väldigt kinkigt när jag satte andra kilen men med lite häng så lyckades jag ta mig upp. Det var inte så graciöst och inte heller direkt snyggt, men jag kom ju upp! Sen tänkte jag inte mer på det, förräns jag igår fick ett SMS från Camilla som hade tittat i föraren och sett att jag tydligen hade klättrat På tå häv leden som är en 6:a. Min första 6:a på kil! Inte helt fel för en dag när vi skulle ta det lite lugnt. Nästa gång ska jag försöka göra det lite snyggare och med bättre flyt 🙂