Höghöjdsbana

I går tog vi mod till oss och begav oss ut till Fjällnora strax utanför Uppsala för att prova på Naturcrafts äventyrsbana. Höghöjdsbana eller äventyrsbana, jag vet inte riktigt vad det ska kallas, men det går i alla fall ut på att man ska ta sig runt på 13-14 meters höjd mellan olika stationer. Till exempel ska man bland annat balansera på stockar, klättra på ett spindelnät och åka linbana.

Man har säkerhetsselar på sig och man är hela tiden insäkrad i rejäla stålvajrar så om man ramlar så faller man i värsta fall kanske en halvmeter. Vilket gör att man någorlunda lätt kan ta sig upp och fortsätta igen. Mellan de olika stationerna så finns det platformar där man kan pusta ut. Jag trodde att det kanske skulle kännas lite obehagligt att vara så högt upp särskilt när det blåste en del så träden och därmed också platformarna svajade. Det var faktiskt inga problem men som klättrare är jag ju ganska så van med höjder, så det kanske är lite fusk.

Det läskigaste var det sista hoppet ut i det fria med ett fall på några meter innan repen och vajern blev sträckta och linbanan började fungera. Annars var resten av stationerna inte så farliga men en del var ganska så jobbiga för armarna. Alla som var med verkade uppskatta banan och jag skulle gärna gör det igen.

Jag tog tyvärr inte med mig kameran upp i träden, men det blev ändå en del bra bilder.