5-6 portioner. Tillagningstid ca 50 minuter.
- 1 kyckling (ca 1kg)
- 2 msk olja
- 2 gula lökar
- 1-2 vitlöksklyftor
- 1 1/2 tsk ingefära
- 1 1/2 msk koriander
- 2 tsk spiskummin
- 1 tsk chilipulver
- 2 kryddmått mald kryddnejlika
- 2 kryddmått kanel
- ca 2 msk curry
- 1 1/2 tsk salt
- 2 kryddmått svartpeppar
- ca 2 1/2 dl yoghurt
Tina, skölj och dela kycklingen i bitar. Skala och hacka lök och vitlök.
Värm oljan i en gryta. Fräs lök, vitlök och alla kryddor tills löken börjar bli mjuk.
Lägg i kycklingbitarna och vänd dem i kryddblandningen. Tillsätt salt, peppar och rör ner lite yoghurt i taget.
Koka under lock på svag värme ca 30 minuter.
Koka ris under tiden. Med 1 tsk gurkmeja i kokvattnet får riset en vacker gul färg.