Chicken Curry

Curry

5-6 portioner. Tillagningstid ca 50 minuter.

  • 1 kyckling (ca 1kg)
  • 2 msk olja
  • 2 gula lökar
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 1/2 tsk ingefära
  • 1 1/2 msk koriander
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk chilipulver
  • 2 kryddmått mald kryddnejlika
  • 2 kryddmått kanel
  • ca 2 msk curry
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 kryddmått svartpeppar
  • ca 2 1/2 dl yoghurt

Tina, skölj och dela kycklingen i bitar. Skala och hacka lök och vitlök.
Värm oljan i en gryta. Fräs lök, vitlök och alla kryddor tills löken börjar bli mjuk.
Lägg i kycklingbitarna och vänd dem i kryddblandningen. Tillsätt salt, peppar och rör ner lite yoghurt i taget.
Koka under lock på svag värme ca 30 minuter.
Koka ris under tiden. Med 1 tsk gurkmeja i kokvattnet får riset en vacker gul färg.