Långfärdsskridskor

Skridskor

I söndags så åkte vi långfärdsskridskor för första gången den här säsongen ute vid Fjällnora några mil utanför Uppsala. De gånger jag vaknade till under morgonen så såg det ut att vara strålande sol och klart väder, men då jag äntligen lyckades dra mig ur sängen vid lunchtid så hade det tyvärr börjat bli molnigare. När vi äntligen begav oss ut på isen strax efter att Anja vunnit sin tredje guldmedalj i Åre så fanns det tyvärr inte mycket sol kvar.

Men det var ändå otroligt skönt att få vara ute, att få lite ljus efter dessa långa mörka vintermånader, och att få röra på sig lite. Otroligt nog så verkar jag ha lyckats med att vila mig i form för det gick faktiskt betydlig bättre att åka nu än förra året då jag mest stapplade runt som Bambi på isen. Idag har jag fått betala priset för gårdagens äventyr med otrolig träningsvärk i min vänstra vrist. Men det är mest ett skönt bevis på att jag rörde på lite nya muskler igår.

Nästa vecka går Vikingarännet och det ska tydligen vara kanonis på gång i år. Tyvärr blir det nog inget skridskoåkande för oss den kommande helgen på grund av födelsedagsfirande och klättrande. Det är inte så länge kvar tills vi åker till Spanien, se nedräkningen uppe till höger på sidan, så formtoppningen pågår för fullt!