Com Hem tar bort Eurosport ur det analoga utbudet

eurosport

(English summary: The Eurosport channel which broadcasts snooker in Sweden is going to be removed from the base selection by Com Hem, one of the biggest TV cable companies in Sweden. So if you want to see snooker in the future in Sweden you are forced to upgrade to one of their non-free digital packages.)

Com Hem ska ta bort Eurosport Nordic och Discovery Mix ur det analoga grundutbudet. Dessa två kanaler byts ut mot TV4 Sport och TV8 den 1 september. Detta fick jag reda på via ett utskick förra veckan och det går också att läsa på deras hemsida.

Skandal!

Hur ska jag nu kunna se på snooker? Och hur ska det gå för det svenska snookerintresset?

Genom att ta bort Eurosport från det analoga nätet så tvingar Com Hem fram en uppgradering till deras digitala utbud för att man ska kunna njuta av snooker i framtiden. Om vi har tur så räcker det att köpa deras Small variant och att sedan köpa till Eurosportkanalen, men jag förstår inte riktigt om den är tillgänglig som tillvalskanal eller inte.

Alternativet är att köpa deras Medium paket. Då får man 42 st kanaler inklusive Eurosport och Eurosport2. Detta för den ringa kostnaden av:

Tv Medium 199:- /mån
Digital-tv Box 495:-
Startavgifter 0:-
Frakt 0:-

Total kostnad första året: 2883:-

Jippi! Vad glad jag blir! Tack för det Com Hem!