Expressens bakåtsträveri

Visst finns fallgropar som arbetsgivare måste se upp med. En sådan arbetsgivare är vi – svenska folket. Vår utrikesminister Carl Bildt har nyligen registrerat ett konto på Facebook. Expressens ledarsida har tidigare kritiserat Bildt för att utrikespolitiken inte bör bedrivas på en blogg. Sen dess har en virtuell Bildt gjort entré flygande vid invigningen av ambassaden i webbvärlden Second Life. Nu påpekar Bildts dotter för honom att han på Facebook angivit att han är intresserad av män. Det är visserligen bra att vi har en utrikesminister som vill ligga i framkant vad gäller IT. Men pajaskonster – medvetna eller omedvetna – riskerar skada förtroendet för svensk utrikespolitik och kan tolereras lika lite som att anställda i företag slösar bort tiden på patologiskt slösurfande.

070827: Facebook bra för affärerna – Ledare

Jag anser tvärt om att det är bra för Sverige att vi visar utåt att vi vågar prova på nya kommunikationsvägar och medier istället för att avvaktande titta på ifrån sidolinjen.