Jag skäms

Okej, det har hänt att jag har tittat på Idol på fredagarna och i fredags så röstade jag faktiskt för första gången.

Jag vet inte varför, men av någon anledning så känns det som det är fel att titta på Idol. Mycket på grund av att jag har fått en uppfattning att om man är intresserad av musik så ska man vägra att se på Idol. Idol ska då representera allt som är dåligt med mainstream musik.

Men jag kan inte låta bli. När jag kommer hem på fredagskvällen trött efter en lång jobbvecka så är det lätt att slå sig ner i soffan och låta sig underhållas av dessa idoler som har som sin stora dröm att bli artist. Det är en skön blandning av personer där vissa faktiskt kan sjunga och andra kanske inte är lika bra på det.

Nu är det då dags för final mellan Amanda Jenssen och Marie Picasso. Picasso ska tydligen komma ifrån namnet på hennes hund och hon är väl annars mest känd för att ha varit med i Big brother 2002.

Efter att Daniel Karlsson åkte ut, vilket i sig är en total skandal, så är Amanda min solklara favorit. Marie har en bra röst och är grym på att sjunga ballader men Whitney Houston och Celine Dion är inte direkt någonting som snurrar ofta i min cd-spelare.

I fredags så sjöng Amanda en fullkomligt briljant version av Hallelujah (youtube). Nu är det klart vad dom ska sjunga i finalen på fredag. För Marie blir det All by myself av Celine Dion, I’ll be there av the Jackson five och vinnarlåten. Amanda kommer att sjunga Unchain my heart av Joe Cocker, Suspicious minds av Elvis och sen också givetvis vinnarlåten.

Det ska bli spännande och se vad dom gör med dom låtarna på fredag!

Och ring och rösta på Amanda!

AB, AB, SvD