Att vinna eller inte vinna, det är frågan?

Ni kan väl knappast missat att det i kväll är det Idolfinal mellan Amanda Jenssen och Marie Picasso i Globen.

Att vinna idol har tidigare alltid inneburit en fram-stressad skiva som släpps så nära inpå finalen som möjligt. Det har sagts att det faktiskt är bättre att komma tvåa, då man ändå med största sannolikhet får ett skivkontrakt men får längre tid på sig att hitta material och att göra en solid första skiva.

Även om jag helst ser att Amanda vinner så tror att för att hon ska göra en bra skiva så behöver hon mer tid för att få fram rätt slags låtar. Men för Marie Picasso så spelar det mindre roll då hon kan sjunga vilka ballader som helst på skivan. Folk kommer ändå att köpa den och vara nöjda.

Med det i åtanke så kanske det bästa resultatet skulle vara att Marie vinner i kväll och att Amanda kommer tvåa. Men nu läste jag i Aftonbladet idag att Amanda tydligen har fått med i sitt kontrakt att om hon vinner så ska hon få längre tid än vanligt på sig att göra sin skiva.

Så nu vet jag inte längre vem jag tycker ska vinna i kväll.

Vem tycker ni ska vinna i Globen? Amanda eller Marie?

Svd, DN, DN, DN