Källberga

DSC_4014

De regntunga molnen till trots så åkte jag och Camilla ut till Källberga igår vid lunch för att bouldra lite.

Vi är inga stjärnor på att bouldra direkt, de gånger vi har varit ute innan så har jag mest upplevt det som väldigt tungt och smärtsamt. Men igår blev jag positivt överraskad. Källberga har problem i alla svårighetsgrader och vi hittade ganska snabbt några trevliga linjer att klättra. Dessutom var det en annan slags granit, inte den ljusa stenen full med vassa små kristaller, utan en mörkare typ som var mycket behagligare för fingrarna.

DSC_4032

Så vi kommer definitivt att återvända. Målet efter sommaren är att kunna klättra 6B-6C problem. Igår kändes de 6A problem vi provade inte helt omöjliga även om vi inte klarade mer än ett par förflyttningar i följd.

Resten av bilderna kan beskådas här.