Luftslottet direkt

Efter diverse olika bud på grund av växlande väderprognoser så beslutade vi oss till slut för att åka till Skevik som planerat i lördags.

Camilla klättrar Luftslottet direkt, 6c+

Väl där så avklarade jag dagens uppdrag, Luftslottet direkt 6c+, redan som uppvärmning! Det var tomt på klättrare när vi kom fram och leden låg fortfarande i skugga så jag tyckte det var lika bra att ge sig på den på en gång.

Camilla klättrar Luftslottet direkt, 6c+

Förra gången vi var där så ledde jag upp Luftslottet direkt fast med en massa häng. Sen klättrade jag den igen på det uppsatta topprepet och ramlade först på det näst sista movet då jag missade ett viktigt grepp för högerhanden.

Efter det har jag legat och memorerat sekvenserna när jag inte har kunnat sova på kvällarna, så jag var inte direkt förvånad när jag på uppvärmningen lätt kom upp till sista bulten. Där började mina underarmar kännas rejält trötta men jag lyckades flytta runt fötterna och få till en hyffsad viloposition så jag kunde pusta ut ett 30-tal sekunder innan jag gav mig i kast med de sista förflyttningarna upp till ankaret.

Vips så var jag uppe! Det var inte svårare än så.

Jag glassar

Efter lunch gav vi oss i kast med Fabilesse 6b+. En hel bokstavsgrad lättare så jag tänkte att detta borde jag kunna onsighta. Den tanken tog slut direkt på insteget som tog ett antal försök att klura ut. Att resten av leden sedan var balansig sprickklättring, vilket är det jag är sämst på, gjorde inte saken bättre!

Nåja, jag var nära att sätta den på nästa försök och med tanke på hur tugnt och avigt det kändes så är jag nöjd.

Jag på toppen

Med de lite lättare lederna avklarade så sprang jag runt och satte topprep på Hard Rock Café 7a. Den har två stjärnor i Stockholmsföraren och ska tydligen vara en klassiker. Fin var den väl men det var inte alls nära att någon av oss skulle klara alla förflyttningar. Själv förstår jag inte alls hur dynon på mitten ska gå till med tanke på hur dåliga greppen är precis där.

Kul med utmaningar dock!

Som avslutning så försökte jag mig på leden bredvid, Café Opera 6c+, på topprep men då var jag så trött så inget fungerade.

På vägen hem stannade vi till på pizzerian i Gustavsbergshamn. Ett gott slut på en kul dag!