Talludden

I lördags så tog vi våra klättersaker och begav oss till Talludden söder om Stockholm. Vi hade förhoppningar om en fin klätterdag på en bra klippa nära till havet men tyvärr så levde den lilla klippan inte riktigt upp till våra förväntningar.

Sjöväggen och dess två leder kunde vi inte hitta. Musväggens korta leder var för svåra och såg inte så spännande ut. Så kvar var Röda väggen. Där är hängarna borttagna på de två 6b+ lederna i mitten på grund av lösa block och tyvärr är det inte bara där som klippan är lös.

Jag värmde upp med Hustomten, 5b-leden längst till höger, så att Camilla skulle få förhängda expresser när hon skulle leda. Under det fåtalet meter klättring så gick ett fotsteg sönder, ett handgrepp lossnade och jag hittade ett stort löst block strax över och till höger om ankaret. Väldigt obehagligt.

Ett handgrepp gick också sönder när jag klättrade Baren 6c som vi körde efter På sniskan 6b.

De två lederna som är värda att klättra är de två 7a lederna. Jag hade tre bra ledförsök på den högra 7a:n innan jag lyckades träffa Camilla på käken med foten när jag föll. Som tur gick inget sönder! Jag tror att hon till och med klarade sig utan att få något blåmärke. Allt som syns är ett litet skrapsår.

Efter den fadäsen så insåg vi att jag nog inte hade tillräcklig teknik/kroppspänning för att göra den förflyttningen kontrollerat, så jag misslyckades några gånger med movet på topprep innan vi var nöjda för dagen.

Behållningen med dagen var att jag var nära att leda min första 7a men Talludden blir inte någon klippa som vi återvänder till.