Gåseborg

IMG_2482

Förra helgen så lovade SMHI uppehåll på söndagen och som vanligt hade dom fel. Som tur var så kom det bara några få regnstänk under tiden vi var i Gåseborg och klättrade.

Vi inledde med ett besök till Djävulsväggen vilken vi inte hade besökt innan. Den planerade uppvärmningen på leden Solnedgången, 5- gick om intet då vi inte förstod om den använder samma bultar som Inga fler kratrar, 6c+, eller om det finns en annan bultlinje vi inte hittade. Så istället värmde jag upp genom att leda upp Inga fler kratrar, 6c+, fast med ett flertal häng och fusk förbi kruxet vid andra bulten.

Efter att ha listat ut hur jag skulle göra kruxet på topprep, och Camilla klarade leden relativt lätt på topprep så försökte jag leda den, men jag hade inte krafter nog för att kunna klippa andra bulten från den positionen jag hamnade i.

Under lunchen kom det några regnstänk men det upphörde och vi gick ner i ravinen för att se vad som var klätterbart. Jag tror aldrig jag har sett ravinen så blöt! Det var bara från Spitfire och vänster som det var hyffsat torrt, resten av klippen var en gigantisk flod.

IMG_2489

Som tur är så har vi jobbat en del på Spitfire 7a och vi hade inget emot att köra lite mer på den. Vi gjorde båda framsteg då vi klättrade den på topprep. Jag lyckades äntligen göra nederdelen som jag tycker är så otroligt jobbig, kanske har jag blivit lite starkare under sommaren ändå! Jag gjorde också övergången till svat lättare och mer stabil genom att placera fötterna bättre.

Några fler försök och den borde sitta, och från att ha tagit den på topprep är det inte så långt till att leda den då klipp-positionerna är givna och jag ett flertal gånger har lett upp den med häng.

Resten av bilderna från utflykten finns för beskådan här.