På tur till Skokloster

Igår sken solen när vi vaknade och vi hade bestämt att om det var fint väder så skulle vi ta en tur med långfärdsskridskor på Ekoln. Förra söndagen så gick Vikingarännet, som vi tyvärr inte kunde delta i då vi hade gäster (ibland är det bra med ursäkter). Jag tror inte att jag skulle orkat åka de åtta milen till Stockholm.

Efter lite sovmorgon så kom vi iväg ner till Skarholmen och ut på isen. På den första delen ut till Vretaudde så var isen väldigt dålig med mycket sprickor, men efter att vi svängt av mot Krusenberg så blev isen genast mycket bättre. Solen sken och det var väldigt behagligt att glida fram bland resten av folket som passade på att utnyttja denna fina vinterdag.

Camilla nyfikad

Vi tog en fikapaus strax efter Krusenberg och fortsatte sen söderut mot Skokloster. Det började blåsa lite motvind och kännas tungt men med Skoklosters torn synliga i fjärran så kunde vi inte ge upp. Efter vi vänt så bjöd åkningen tillbaka i svag medvind och solnedgång på något alldeles extra. Helt utan ansträngning fullkomligt flög vi tillbaka till Uppsala.

Skokloster slott

Denna råk passerades på vägen.

Råk i solnedgång

Hemma tog vi bastun till hjälp för att bli varma igen.