Hultberget

hultberget.jpg

I lördags åkte vi till Hultberget utanför Eskilstuna. Vi var där en varm vårdag förra året och helgens besök blev ingen besvikelse det heller, blå himmel, strålande sol och säkert över 20 grader. Inte illa för början på maj!

Efter att ha värmt upp med att onsighta fina Overtyr 6a+ så gav vi oss på leden på bilden ovan, 48:an 6c. Onsightförsöket gav blodvite i form av ett skrubbsår på knät då foten gled vid kruxet. Mycket sekvensletande senare, öven på topprep, så lyckades jag inte hitta någon stabil lösning genom kruxet.

Ett alternativ var att använda en okritad list och en jug i den oborstade delen till höger men det tyckte jag kändes lite som fusk. Bästa lösningen jag hittade var att lätt hålla in kroppen med vänster tumme på ett grepp ut till höger (som kanske egentligen ingår i leden bredvid) medans jag flyttade upp fötterna och sen tog sidotaget.

Vid det laget var jag dock less på leden och mina fingertoppar gjorde ont av de vassa krimparna de första metrarna, så vi gick vidare till jugfesten Milkshake 6c istället.

Där psykade jag ur mellan tredje och fjärde bulten när jag onsightade, dock tog jag lätt resten på topprep när jag gått runt och hängt upp repet. Som avslutning så blev det lite takklättring i form av Takråttan 6b+ där jag igen ballade ur under onsightningen men jag tog den lätt nästa försök.

Ledpsyket var verkligen inte med mig denna dag men förutom det så var det en otroligt fin klätterdag vid trevliga Hultberget.