Dubbelfiasko

I lördags blev det fiasko i fotbollsmatchen mot Danmark, och i söndags blev det samma sak för oss med klättringen.

DSC_8411.jpg

Camilla klättrar Vesslan 6b

Vi tyckte det var dags att prova ett nytt berg och efter lite letande så verkade Ekstubbeberget som en lämplig kandidat för ett besök. Uppvärmning med Armar uppåt sträck 5b och Jordcirkus 6a+ gick som en glans, men sedan började allvaret när jag kände på Interkulturell 7b. Kort, juggigt och brant. Det borde ju passa mig. Men styrkan fanns inte där idag, så vi tog lunch på toppen istället.

Efter kaffe och mackor så var planen att onsighta den spektakulära Ringrost/Dans på kant 6c. Men efter några försök på starten där jag flera gånger var nära att landa i huvudet på Camilla så försvann lusten med den leden, så istället försökte jag onsighta Långt ner i halsen 6b+ bara för att upprepa samma sak. Den långa sträckningen till den lilla krimpen var inga problem, men jag nådde inte att klippa därifrån utan skulle behöva flytta både händer och fötter innan dess. Egentligen ska det inte vara några problem, men om jag ramlade av så skulle jag igen landa i huvudet på Camilla så jag fegade ur.

Nästa misslyckande blev leden till höger, Sprickan 6a, där jag kom upp till andra bulten men kände mig trött och kunde inte släppa någon hand för att klippa, så jag gav upp igen.

Katastrofalt dåligt.

Efter 20-30 minuters vila så var det inga problem att hänga upp repet på den leden i alla fall, men den lilla framgången glömdes snabbt när jag efter tre försök på topprep fortfarande inte klarade Vesslan 6b. Jag kanske gjorde fel men för mig blev det några riktigt absurt hårda förflyttningar över läppen upp på svat.

DSC_8418.jpg

Camilla summerar dagens prestationer

Resultatet för dagen blir en trevlig klippa, en fin dag i skogen men väldigt dålig klättring.

Jag har på senaste tiden varit märkligt svag och orkeslös. Jag skyller på pollen men egentligen har jag ingen aning om vad det beror på. Vi får hoppas att det går över snart, för att inte kunna ta mig upp för någonting när vi är ute och klättrar börjar bli väldigt irriterande.