Bröd

bread.jpg

Då och då när jag känner för det och har tid så brukar jag baka bröd. Nu när det har regnat i några dagar så har det faktiskt blivit två dagar i rad. Jag vet faktiskt inte varför jag inte gör det oftare då det är väldigt enkelt, inte tar direkt någon tid och nybakat bröd är så otroligt gott!

Dock brukar jag fuska och låta våran TEFAL Home Bread maskin göra degen. Jag har i alla ingredienser och startar maskinen. 1,5 timme senare så är den klar. Då knådar jag degen lite och gör små bullar som jag låter jäsa 30 minuter medan ugnen värms till 225 grader. Sen gräddar jag bullarna runt 10 minuter i mitten på ugnen.

Detta recept brukar jag använda som bas men jag byter ut mängderna av de olika mjölen efter dagens humör.

  • 1 tsk torrjäst (jag använder ett halvt paket av kronjästs torrjäst för matbröd)
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 dl dinkelmjöl
  • 5 dl vetemjöl (jag brukar använda vetemjöl special)
  • 1 tsk salt
  • 1 msk sirap
  • 3,5 dl vatten

Svårare än så är det inte!

Lämna gärna förslag på andra/bättre recept i kommentarerna!