Comhem strul

Nu har jag skickat tredje mejlet till Comhems otroligt otillfredställande kundservice på två veckor. Om mina misstankar är korrekta så är deras nod i nordöstra Svartbäcken i Uppsala överbelastad, vilket gör att internet går ner allt från några sekunder till upp mot en halvtimme lite då och då utspritt på dygnet men oftast mellan 19 och midnatt.

Hittills har deras svar varit allt annat än hjälpsamma och i vissa helt direkt hånfulla. De har t.ex. frågat efter saker som jag skrivit i min anmälan, vilket tyder på att dom inte ens läst vad jag skrivit innan dom har gett mig ett standard svar.

Tyvärr finns det inte så många andra val än Comhem där vi bor, men jag ska i alla fall ta och undersöka vilka alternativ som finns.

Detta är otroligt frustrerande!

Update: Efter 8h 45m kom uppkopplingen tillbaka för att en timme senare försvinna i ytterligare 2h 30m.