In i molnet

Jag sedan i mitten på 2007 haft en så kallad VPS, Virtuell Privat Server, hos GleSYS. På vilken bland annat den här bloggen, ny.heter.se, flygtillsolen.se och lite andra sajter körts.

Man kan tycka att en VPS redan är en så kallad molntjänst, då det är en virtualiserad server som tillsammans med andra virtualiserade maskiner delar på en fysisk maskin. I så fall har jag redan varit i molnet ett tag. Oavsett detta så har GleSYS nu lanserat en ny Cloud/Moln/VPS-tjänst som är deras tredje generations VPS-tjänst, med vilken man får mer kontroll över sin server. Det är möjligt att enkelt skala upp och ner sina servrar vid behov. Det går att klona sin server till en ny server, öka på och minska antalet cpu:er, minne, disk, transfer etc.

Igår tog jag steget och konverterade min Guld-VPS till deras nya tjänst och passade samtidigt på att minska ner mängden nätverkstrafik per månad och kunde då dubblera mängden tillgängligt minne och ändå tjäna några kronor per månad jämfört med tidigare. Snacka om prestandaskillnad. Det är helt otroligt vad mycket snabbare min server blev nu!

Jag är otroligt nöjd med GleSYS som VPS leverantör. Allt fungerar för det mesta perfekt och om något mot förmodan strular så är deras support helt outstanding! Oavsett om du är en nybörjare på VPSer och vill prova att ha din första egna server eller om du är en gammal räv som har full koll så rekommenderar jag GleSYS varmt.

(English summary: Use GleSYS for your hosting, they are great!)