Comhems katastrofalt opålitliga bredband

Posted: April 22nd, 2011 | Author: | Filed under: internet | Tags: , , | 2 Comments »

Vårt internet från Comhem har varit väldigt skakigt i en vecka och denna graf över de senaste 24 timmarna visar hur bedrövligt det har fungerat.

Upptid senaste dygnet

Grafen över den senaste veckan ser inte heller särskilt rolig ut.

Comhems upptid senaste veckan

Jag har givetvis gjort en felanmälan hos Comhem men det verkar tyvärr som att de inte vet vad som är fel.

Jag tycker dock att det liknar problemen vi hade för 1,5 år sedan som jag beskrev i Comhem strul, Comhems nertid senaste 7 dagarna och Horribel vecka för Comhem med skillnaden att det då var många korta avbrott och det nu är färre med desto längre avbrott.

Loggarna i routern visar dock att det är problem med IP-adresslånets förnyelse vilket verkade vara problemet för 1,5 år sedan också.

Comhem upptid senaste månaden

Om man tittar på grafen över den senaste månaden så ser man klart att något har gått fel den senaste veckan. Dippen den 11:e April var när allt, dvs bredband, telefoni och TV, var nere i över 24 timmar. Efter att de åtgärdade det felet så har TV-delen i alla fall fungerat. Vilket är bra då det är Snooker-VM! Men bredbandet har inte varit sig likt.

Update: En Comhem-tekniker kom förbi igår och bytte kontakterna i huset och följde sedan kabeln längs gatan till första förstärkaren och där hittade han ett stort glapp som han var säker på hade orsakat störningen. Efter att han åtgärdade det så har bredbandet fungerat bra igen!


2 Comments on “Comhems katastrofalt opålitliga bredband”

 1. 1 Ola Eriksson said at 7:43 on April 26th, 2011:

  Hej,

  Har du fått någon respons från får kundservice om vad som kan vara problemet? Kvarstår problemet eller har det försvunnit under påsken?

  Hälsningar, Ola Eriksson Com Hem

 2. 2 Joakim Andersson said at 8:09 on April 26th, 2011:

  Hej Ola,

  det enda jag har hört är:

  “Vi ser fortfarande över vilken åtgärd som krävs för att lösa problemet du upplever.”

  Från och med skärtorsdag till och med igår så har bredbandet och telefonin en uptime på 54,85% enligt pingdom.com, så det har väl snarare blivit sämre än bättre, tyvärr.


Leave a Reply

 • Receive notifications via email of new comments on this post