Aktiviteter kring Stockholm

Visst att det är roligt och spännande att besöka Sveriges huvudstad Stockholm!? Efter ett antal besök i staden kan det dock bli lite långtråkigt, speciellt om du gjort allt som du vill göra. Då kanske du vill besöka något utanför Stockholm fast som är i närheten av staden. Om så är fallet är det tur att det finns mycket andra aktiviteter nära Stockholm.

Att till exempel ta en dagstrip till Uppsala eller Södertälje kanske kan vara den aktivitet som just du behöver under din resa till Stockholm. Det finns ju mer än bara Stockholm city och området runt omkring. Har du tröttnat lite på Stockholm är det bara att ta tåget över till närmsta stad, eller varför inte ta båten över till en skärgårdsö.

Uppsala

Runriket

Mariefred

Äta och uppleva

Varför inte ta en lunch i Bålsta eller bada i Vaxholm? Det kan vara skönt att kombinera och varva med stadslivet i Stockholm med lite mer lantligt liv då och då. Och det bästa är att det inte tar alls lång tid att komma ut till en lite mer lantlig miljö om du utgår ifrån Stockholm. Det går både tunnelbana, pendeltåg, vanliga tåg och båtar till alla möjliga ställen - så det finns egentligen inga ursäkter till att inte upptäcka städer, orter och områden runt omkring Stockholm.

Image
Image

Efter att du har ätit eller badat kan du åka vidare mot Västerås och checka in på Steam Hotel eller besöka Norrtälje konsthall och museum. Vad du än tycker om finns det alltid någonting att göra i närheten av Stockholm. Men lite framförhållning och planering behöver du inte ens en bil - åk med kollektivtrafiken istället, det går både smidigt och snabbt!