Bara för att du är anonym är det inte okej

Näthat - visst är det hemskt? Jag själv tycker att något av det värsta som finns är när anonyma människor skriver och sprider massa näthat online. De vågar ju inte ens stå för vad de säger. Om du inte kan stå för det du säger eller skulle våga säga det ansikte mot ansikte till någon är det ingen idé att uttrycka din åsikt, speciellt inte till personen det handlar om.

Image

Att näthat har blivit så vanligt och något som så många får utstå varje dag är förfärligt. Och vilka är egentligen alla dessa som sprider näthat? När man frågar så är det ingen som svarar att de känner någon som sprider näthat eller att de gör det själva. Så var är då alla dessa personer som sitter bakom en skärm och tänker att det är okej att skriva elaka och hotande saker till någon?

Tänk efter ordentligt

Innan du är påväg att publicera en kommentar som kränker någon - oavsett om du gör det med ditt namn eller är anonym - så tänk efter en extra gång. Hade du velat få höra det som du är påväg att skriva? Hade du velat att din bästa vän skulle få utsättas för detta, eller ditt barn eller någon annan som du älskar? Vad får du ut av att skriva denna elaka kommentar?

Att behandla andra som du själv vill bli behandlad är ett väldigt bra uttryck att utgå ifrån. Vill du att andra ska behandla dig med respekt behöver du behandla andra med respekt - svårare än så är det inte.

Image