Bröd i olika former

Alla har vi någon gång ätit en macka eller smörgås. Bröd är helt enkelt ett livsmedel som ingår i många människor kost - till och med dagligen. Och det är inte fy skam det för bröd är både nyttigt och gott! Det dock beroende på vilket bröd du väljer. Att äta samma bröd hela tiden är däremot sällan särskilt hälsosamt, och det oavsett om det är det nyttigaste brödet i världen. 

Dock kan bröd i formen av en macka bli lite långtråkigt. Trots olika pålägg så kan det kännas tradigt att äta en macka på exakt samma sätt hela tiden. Men det finns faktiskt otroligt många olika sätt du kan äta bröd på. Så köp hem en limpa bröd och testa vilken form som du tycker om bäst!

Image

Stek

Att steka bröd är inte något som många tänker på. Men det bli otroligt gott och man kan få till den där perfekt krispiga ytan på brödet. Släng på lite ost eller något annat som du gillar så har du en uppdaterad version av en macka. 

Krutonger

Krutonger kan man ha på mycket mer än bara soppa. Du kan ha det i sallader, äta det som tillbehör eller en del av ett mellanmål. Om du har bröd hemma som håller på att bli dåligt är det perfekt att skära i kuber och göra krutonger av det.

Image
Image

Rullar

Du kan testa att platta ut en brödskiva, lägga på ett gott pålägg och sen rulla ihop mackan till en rulle. Det blir då som en wrap fast med ditt favoritbröd!