Livemusik i pandemitider

I och med att Covid-19 slog till på världen med storm och skapade en hel pandemi var man tvungen att göra diverse förändringar i olika delar av våra samhällen. Det innebär bland annat att all livemusik behövde ställas in - i början visste man inte när denna underhållning skulle få börja igen. Därför var artister och andra människor i branschen tvungna att hitta andra sätt att dela sina konstverk med publiken på. Just artisterna inom livemusiken hade ganska svårt att hitta sådana sätt i och med att livemusik ska sändas på plats.

Image

För att inte förlora en hel publik gjorde man istället livekonserter fast med en digital publik genom att streama sina livekonserter. Visst, det blev kanske inte riktigt samma lika bra som då man står på en scen och framför sin musik för en verklig publik, men man fick helt enkelt nöja sig och göra det bästa av situationen.

En tid att se tillbaka på

Efter många månader av väntan kunde livemusiken sakta men säkert börja spelas igen. Och ingen var gladare än artisterna och musikerna. Men tänk när alla som uppträder på scen tänker tillbaka på den tid då man var tvungen att fixa och visa upp sina konserter på något annat sätt - vad stolt man kommer känna sig över vilka kämpar alla har varit!

Och det gäller egentligen för alla. Alla som har upplevt pandemin är kämpar. Det har varit tufft men nu är det äntligen nedförsbacke. Dock behöver vi fortfarande vara försiktiga så att livemusiken (och allt annat) inte ska behövas ställas in igen på grund av att smittan ökar. Men att njuta och leva lite är vi alla värda. Tänk på att vara försiktig, men kom ihåg att det ändå är okej att vara glad över att livemusiken är igång igen!

Image