Skillnaden mellan Android och iPhone

Tidigare skrev jag ett inlägg om Jamie Zawinski och Android. Men då kom jag och tänka på att det är kanske inte alla som vet vad skillnaden mellan en android och en iPhone är. Förmodligen vet många det - men för dig som inte vet ska du här få en förklaring. Anledningen till att jag tar upp skillnaden mellan just Android och iPhone är för att de är de mest populära enheterna på marknaden just nu.

Image
Image

Operativsystem

Den stora skillnaden mellan iPhone och Android är att de är olika operativsystem. Om du har en iPhone är ditt operativsystem iOS medan en Android har Android som operativsystem. iOS finns bara på iPhone-telefoner medans Android finns på många olika modeller och märken av telefoner. 

Har du en dator från Apple är det smidigast att du väljer en iPhone - dessa kan kopplas samman och fungerar på liknande sätt. Det underlättar alltså användningen av både dator och mobil. Men valet är såklart upp till dig.

Ett eller flera val

När du ska välja mellan en iPhone eller en Android så är det första du bör utgå ifrån om du vill kunna välja mellan en typ av telefon - fast i olika modeller - eller om du vill ha möjligheten att välja bland olika märken och fabrikat. 

Om du väljer iPhone är det bara just iPhone du kan välja på. Dock kan du välja mellan de olika modellerna av iPhone, såsom iPhone X eller iPhone 8. Med Android kan du välja mellan telefoner från både Samsung, OnePlus, Xperia och så vidare. Där har du alltså fler enheter och märken att välja mellan, samt olika modeller. Detta kan såklart vara både positivt och negativt. 

Image